Az első hónapokban a cicáknak sok energiára van szükségük a növekedéshez és a játékhoz, ezért az egészséges és kiváló minőségű cica eledele már a kezdetektől fontos. Junior száraz eledelünk mindent tartalmaz, amire a cicának szüksége van ahhoz, hogy nagy és erős legyen.

A junior cicaeledel négy hónapos kortól adható

A macska életében az első hetek nagyon fontosnak számítanak. Az a legjobb, ha a junior cicaeledel előtt többféle tápot is megismertetsz a kedvenceddel. Ha a száraz táp mellé nedves tápot és saját készítésű eledelt is teszel, akkor a cica hamarabb hozzászokik. Ennek az előnye, hogy ha egy egészségügyi probléma miatt át kell állni másik ételre, akkor sokkal
könnyebb és gyorsabb lesz az átmenet. A cica első heteiben és hónapjaiban a növekedésben lévő testnek több vitaminra és áványianyagra van szüksége, amiről a junior cicatáp gondoskodik.
A junior macskatáp négy hónapos korban válik fontossá, itt már az általános étkezési szokásokhoz igazíthatod. Az a legjobb, ha kis adagokra bontod le a napi igényét, így akár tíz étkezésre is sor kerülhet. A macskák alkonyatkor és éjszaka sokkal aktívabbak, úgyhogy estére is hagyhatsz neki junior cicaeledelt. A kihívást az jelenti, hogy legalább három fő étkezést kell biztosítanod a cicának, amik között adhatsz neki egy kis száraz eledelt. A junior macskatápban még mindig több kalória van, úgyhogy számold ki a szükséges adagot.