Egy kölyökkutya és/vagy fiatal kutya szükséglete a növekedési szakaszban nagymértékben függ attól, hogy a kutya mekkorára nő, ill. milyen nehéz lesz felnőtt állatként.

Legyen az kistestű vagy nagytestű kutya, a növekedés az első hónapokban a leggyorsabb. Ezért az első hónapokban különösen fontos a kiegyensúlyozott étrend és a megfelelően magas fehérje- és energiatartalom.

Kistestű fajták esetén (kb. 10 kg-ig) a különösen gyors anyagcsere miatt a fogváltás után is csak csekély mértékben változik a szükséglet. Ezért számukra kölyökeledelt kell biztosítani kb. 9-12 hónapos korig, míg fel nem nőnek.

A kölyök kutyaeledel kiválasztása és adagolása

Egy minőségi kölyök kutyaeledel kiválasztása kulcsfontosságú kedvencünk egészségéhez. Ahogy az embereknél, úgy a háziállatoknál is kiemelt fontossággal bír a megfelelő táplálék kiválasztása. Kölyök kutyaeledelink gondoskodnak kedvenced energiájáról és egészségéről, úgyhogy válaszd a legjobbat. A kölyök kutyatáp lényegesen eltér a felnőtt adagoktól, ami nemcsak méretben, hanem az összetevőkben is meglátszik.

Amikor a kedvenced eléri a felnőttkort, akkor a testén fontos változások mennek végbe, ami az anyagcseréjét is érinti.
Éppen ezért, ha az eledel kölyökkutyáknak való, akkor ne add soha a nagyoknak, még akkor sem, ha szét kell őket választanod étkezés közben.
A kölyök kutyatáp nagyon tápláló és ízletes, úgyhogy a kis kedvenced többször fog érte könyörögni. Nagyon fontos, hogy az eledel kiskutyáknak általában zsírosabb a többi tápnál, úgyhogy mindig a szükséges adagot mérd ki. A kutyák nem fogják szabályozni, hogy mennyit fogyasztanak, így ezt neked kell megtenni.

A minőségi kölyök kutyatáp gondoskodik a fehérjékről és a szükséges vitaminokról, hogy a te házikedvenced is egészséges maradjon. Nézd meg teljes kölyök kutyatáp választékunkat!