Az életkor előrehaladtával ügyelni kell arra, hogy az eledel különösen kíméletes legyen. A kb. 10 éves kor feletti kutyák számára ezért speciális Senior termékeket kínálunk: A rendszeres állatorvosi vizsgálatok pedig segítenek a kor miatt kialakuló gyengeségek időben történő felismerésében.

Öregedő kedvencednek válassz idős kutyaeledelt

Nagyon nehéz eldönteni, hogy mikor kell váltanod idős kutyaeledelre, mivel a fajták és a méret is befolyásolják a kedvenced öregedését. A kistestű kutyáknál tíz éves kor még felnőttnek számít, így az idős kutya táp később tolható. Ezzel szemben a nagytestű ebek már hat és hét éves kortól öregedni kezdenek, ami azt jelenti, hogy tápot kell váltani. A senior
kutyatáp különlegessége, hogy gondoskodik a vitaminokról, a kalóriaértéket azonban érdemes külön ellenőrizni.
A kutyatáp idős kutyáknak eltérő tulajdonságokkal rendelkezhet, mivel a gyártók nem tudnak száz százalékosan specifikus eledelt készíteni. Amennyiben úgy látod, hogy a kedvenced életkedve nem változott, valamint az eddigi tápjával is jól néz ki, akkor várhatsz a váltással.
Az idős kutyaeledel kevesebb kalóriát tartalmaz, hogy egyik házikedvenc se hízzon meg tőle, miközben gondoskodik a szükséges tápanyagokról. Ha azonban biztosra akarsz menni, akkor a megfelelő idős kutyaeledel mellett a kötelező orvosi vizsgálatokról is érdemes gondoskodni.