Az ideális táplálékmennyiség meghatározásakor különösen az átlagon felüli gyorsasággal fejlődő és ezáltal a „túl nagyra” nőtt fiatal állatok esetén kell az életkornak és fajtának megfelelő „elérendő súlyt” alapul venni, és nem annyira a pillanatnyi tényleges testsúlyt („valós súly”)! Ha egy túl nagy és nehéz kölyköt a tényleges súlyának megfelelően táplálunk, a további túl gyors növekedést támogatjuk.

Így válassz felnőtt kutyaeledelt

Egy és másfél éves kor között minden kutya belép a várva várt felnőttkorba. Innentől kezdve a felnőtt kutyaeledel kiválasztására és adagolására kerül a hangsúly, ami megvédi a kedvencedet az elhízástól és az ízületi betegségektől. Kár lenne előre meghatározni, hogy a felnőtt kutyatáp pontosan hány grammot jelent, mivel ezt több tényező befolyásolja. Első
szempont mindig a fajta mérete lesz, ami meghatározza a szükséges mennyiséget. Például egy 18 kilós eb napi szükséglete 200 gramm körül alakul, de ezt még mindig befolyásolja a kutya aktivitása.

Érdemes megjegyezni, hogy létezik kutyatáp aktív kutyáknak is, azonban itt a mozgásigényt nem szabad összekeverni a szokásos sétálással. Az a házikedvenc számít aktívnak, amelyik több órás séta és futás után további mozgásra vágyik. A felnőtt kutyatáp csak felnőtt kutyáknak adható, úgyhogy ne kezdjük el korábban az etetést. Bizonyos esetekben junior
táppal keverhető, azonban mindig a felnőtté válás szakaszában. A felnőtt kutyaeledel gondoskodik a kedvenced szükségleteiről, úgyhogy válaszd a legjobbat!