Kölyök cicák, felnőtt macskák és öregedő házikedvencek is rajonganak az ízletes jutalomfalatokért. De vigyázat! A jutalomfalatok macskáknak a napi kalóriabevitel tíz százalékát teheti ki.

Jutalomfalatok macskáknak – szabad vagy veszélyes?

A megfelelő macska jutalomfalat kiválasztása nem egyszerű feladat. Ha körbenézel a polcokon, akkor rengeteg csomagolást találsz, amik más-más célt szolgál. A jutalomfalatok macskáknak lehetnek puhák, kemények, az egyik megelőzi a fogkövesedést, a másik segít eltávolítani a szőrlabdát, a harmadik pedig egészségügyi problémákat old meg. Nem véletlen, hogy a cica jutalomfalatok vásárlásánál mindig a macska egészségügyi szükségleteit, a súlyát, az életkorát és a fizikai igényeit kell figyelembe venned.

Ha a jutalomfalat cicádnak éppen a munkába indulás és a hazaérkezés után kerül elő, akkor a kedvencednek megnyugtató és kellemes tapasztalatai lesznek vele. Ha pedig ízületre ható finomságot adsz neki, akkor az íze mellett az egészségét is segíted. A jutalomfalatoknak azonban veszélye is van, mivel néha tartalmaznak kevésbé egészséges összetevőket. A legnagyobb veszélyt a magas zsírtartalom jelenti, úgyhogy mindig kalkuláld bele a napi adagjukba az esti nassolást. Ezáltal a cicádnak adott jutalomfalatok tényleg a jutalomról fognak szólni, és nem rontanak az egészségén.