A rágcsálnivalók kutyája étrendjének kellemes és ésszerű kiegészítései. A kutya jutalomfalat alkalmas jutalmazásra, a szeretet kifejezésére, fogápolásra és egyúttal kellemes, tartalmas és “jóízű” elfoglaltságot is jelent kutyájának.

A jutalomfalatok kutyáknak ízletesek és hamar elfogynak. Kis- és nagytestű kutyák is rajongással gondolnak az extra adagokra, de fontos figyelni a mértékletességre.

Jutalomfalatok kutyáknak – szabad-e és ha igen, mennyit?

A kutya jutalomfalatok elutasítása igazi kihívást jelent, főleg, ha a kedvenced hatalmas szemekkel könyörög a következőért. A jutalomfalatok kutyáknak az elhízás egyik leggyakoribb okai, aminek az esélyein a jószívű gazdik csak tovább rontanak. Ha azonban belegondolsz, akkor a kedvenced az év bármelyik napján előveszi a cuki nézését, főleg, amikor valamilyen nassolnivaló kerül az asztalodra.

A prémium jutalomfalatok kutyáknak viszont ugyanilyen veszélyesek lehetnek. Ha te is szeretnéd megjutalmazni a kedvencedet, akkor úgy kell kalkulálnod a napi kalóriaadagját, hogy a jutalomfalatot is beleszámolod. Vásárlásnál mindig nézd meg, hogy a falatkák darabja milyen energiaértékkel rendelkezik, mivel bizonyára meg fogsz lepődni. A jutalomfalatok kutyáknak sokkal hizlalóbbak, mint a hagyományos száraztápok, úgyhogy nem szabad túlzásba vinni az adagolását.

Tény, hogy a kutyákat jutalom alapú rendszerrel lehet a legjobban tanítani, de inkább szánj rá pár percet, hogy kiszámold a szükséges adagokat.