Milyen játékot válasszunk cicánknak?

Nemcsak a kölyökcicák, de a felnőtt macskák is imádnak játszani, hiszen ezáltal tanulnak meg sokmindent a világról kiskorban, később pedig ösztöneik kielégítésére használják ezeket a játékokat, na meg azért, mert pajkos kis állatok a macskák!

Ház körüli macska játékok

A kölyökcicák kedvence a kisebb, puha játékok, amiket pici mancsukkal könnyen ütögethetnek, kergethetnek. A lényeg a mi szempontunkból nem a márka, hanem a biztonság, hogy ne legyen könnyen szétrágható, lenyelhető, ne gabalyodjon a kicsik lábára, ne törje ki a fogukat. A kergethető játékok mellett a bebújós játékok, dobozok, zsákok, bebújók a kedvenceik, ahol kényelmesen pocolhatnak pihenőidőben.

De hiába veszünk meg mindenféle aranyos játékot a cicának, hiszen a legjobb játék mindig az, ami alapértelmezetten nem játék, a ház részei, kellékei, mind-mind játéknak tűnnek számukra, mint a wc papír, zacskók, függönyök, párnák, zoknik, cipők, stb. Ezért érdemes néhány már amúgy kopott házi kelléket nekik adni, hogy azokkal játszhassanak, és persze velük meg kell húzni bizonyos határokat, mit lehet és mit nem a ház körül. Persze mint tudjuk a macska egy makacsabb lény, mint a kutya, hiszen “ez az ő háza”, de kitartóan, türelmesen azért velük is le lehet rögzíteni az alapszabályokat.

Na, de térjünk vissza a cica játékokra. Ha szeretnénk mégis valami bolti játékkal kényeztetni kedvenceinket, és szeretnénk, ha a ház berendezései is jobban épségben maradjanak, érdemes jól felkészülten megfelelő macska játékokat kiválasztani kedvencünknek.

De mégis akkor milyen macska játékot válasszunk kedvencünknek?

Cica labdák

A legtöbb cica imád labdákat kergetni. Lehet az egy szabadon álló labda, vagy a mi kényelmünk érdekében (nem, nem fogja visszahozni mint egy kutya) egy olyan labda, ami egy madzagon lóg, így nem gurul el távol tőlünk, ahogy kedvencünk játszik vele, ütögeti mancsaival.

Felnőtt cicánk ősi, zsákmányszerző ösztöneit éli ki az egyes játékokkal. Ilyenre lehet alkalmas például egy jutalomfalattal töltött labda, vagy egy kisállatra, egérre, madárra emlékeztető labda.

Alagutak, várak

A macskáknak a bújás, mászás, felfedezés mind-mind izgalmakat rejtő program lehet. Ehhez is érdemes számukra kielégítő játékokat, bebújókat, alagutakat, mászófákat, várakat biztosítanunk nekik. Persze kiváló lehet egy házi készítésű doboz is, amibe bele lehet pocolni, de nagyon szuper több szintes mászófák is vannak, ahol kisebb-nagyobb bebújók is vannak a különböző szinteken.

Nagy kedvenc lesz még cicánk számára egy akadálypálya vagy cicavár, amit akár mi magunk is elkészíthetünk nekik, és egy cica alagút, amiben szívesen végig szaladhat labdáját kergetve, vagy pihenés gyanánt is belebújhat, ha épp “nincs kedve a világhoz” napja van.

Mindenekfelett fontos, hogy szeressük cicánkat, és közös játékokat keressünk vele, ne csak lefoglalni akarjuk, hiszen az együtt töltött idő a legnagyobb érték számukra is, legyen az játék vagy egy kellemes összebújás.

Ez is tetszhet még

Milyen macskatápot válasszak?

Fókuszban a macskatápok  Nedves vagy száraztáp? Házi-, vagy nyers koszt? Sokféle lehetőség áll a gazdik rendelkezésére, azonban nem mind egészséges a cicák számára. A macskák

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?