Milyen a jó kutyaeledel? A legjobb kutyatápok kutyádnak

Ha téged is foglalkoztat ez a kérdés, akkor van egy rossz hírünk. A jó kutyatápnak nincsen biztos receptje, mivel mindig a kutya életkorától, tömegétől és egészségügyi állapotától függ. Ha biztosra akarsz menni, akkor vásárlás előtt ezekkel a tulajdonságokkal kezded.

Mennyire fontos az ár?

Sokan azt hiszik, hogy elég megvenni a legdrágább tápot, mivel azok biztosan magasabb színvonalat képviselnek. Mások éveken vagy inkább évtizedeken keresztül ugyanazt teszik a kedvencük elé, és ha megkérdezzük őket a száraz és nedves tápok arányáról, akkor csak pislognak. Szerencsére sosem késő a változtatásra, úgyhogy mindig áttérhetünk a minőségi tápokra.

Vásárlás előtt a legfontosabb, hogy megnézzük az összetevőket. A silányabb és nagyon olcsó márkák nem biztos, hogy optimalizálják az alapvető tápanyagokat, mint például fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat. Természetesen nagyon fontos, hogy a vitaminok és az ásványi anyagok se hiányozzanak belőlük, és akkor máris nézelődhetünk kutyakorosztály szerint.

Kölyöktől a senior tápig

A kölykök általában anyukával nevelkednek, így az első hetekben nélkülünk kapják meg a szükséges tápanyagokat. Az anyatej nemcsak a gyerekeknél, hanem az állatoknál is tökéletes, úgyhogy hagyjuk a kölyköket szopizni. De mi van akkor, ha úgy kerül haza egy apróság, hogy nincs meg az anyukája? Ebben az esetben speciális Professional minőségű kutyatejre lesz szükségük.

Ha túlélted a heteket, akkor ki lehet próbálni az első kutyatápokat. A Happy Fit készítmények egyedi szív alakú tápszereket kínálnak, amik megkönnyítik a rágást és az emésztést, hogy a kölyök probléma nélkül lépjen be a felnőttkorba. Nagyon fontos, hogy az érzékeny kölyökkutyáknak speciális tápszert válasszunk, valamint figyeljünk a nagytestű és a kistestű ebeknek készült falatok közötti különbségekre.

Amikor a kiskedvenced eléri a felnőttkort, akkor egy békés és hosszú szakasz következik. Ilyenkor mindig a kutya személyiségét kell figyelembe venned, hiszen nem mindegy, hogy egész nap az ágyadban lustálkodik, vagy megállás nélkül kergeti az udvaron a galambokat. Ugyanezt kell figyelembe venni a senior kedvenceknél is, öregkorban is válaszd a minőségi, de kevesebb kalóriatartalmú finomságokat.

Vigyázz a jutalomfalatokkal!

A napi táp mellé számolni kell a jutalomfalatokkal is, mivel ezek az apró készítmények sokkal több energiatartalommal rendelkeznek, mint a hagyományos tápok. Ha a te kutyád is alig várja, hogy megkapja a kedvenc jutalomfalatját, akkor inkább számold bele a napi adagjába. Ha rendszeresen többet eszik az átlagnál, akkor előbb vagy utóbb meg fog hízni, ami még több egészségügyi problémával jár.

Ez is tetszhet még

Milyen macskatápot válasszak?

Fókuszban a macskatápok  Nedves vagy száraztáp? Házi-, vagy nyers koszt? Sokféle lehetőség áll a gazdik rendelkezésére, azonban nem mind egészséges a cicák számára. A macskák

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?