Ideális összetevők a kutyatápban idős kutyáknak

Az ember leghűségesebb társa a kutya, amelynek az idő múlásával változnak a táplálkozási igényei. Egy idős eb hajlamosabb a betegségekre, a teste nehezebben regenerálódik, ezért fontos, hogy az ideális összetevők legyenek a neki adott táplálékban.

A kutyák számára az életkortól függően másféle táplálék az ideális, tudja ezt minden gondos gazdi. Ahogy idősödik a házi kedvencünk, úgy válik számára egyre fontosabbá az átgondolt tápanyagbevitel. Ezt a kutyus magától képtelen megoldani, csakis a megfelelő táplálékkal lehet számára biztosítani. Hogy mikortól? A határ általában a 10 év, efölött sorolják az ebeket az idős kategóriába.

Mire van szüksége idős kutyánknak?

Olyan táplálékra, amely biztosítja, hogy az évek múlásával is fitt és egészséges maradjon a kutya. Mivel a mozgásigény szinte minden esetben csökken, már elegendő a kevesebb kalória, fontosabb a tápanyagok szerepe a kutyaeledelben. A minőségi gyártók által kifejezetten az idős kutyáknak készített eledelek pontosan így lettek kialakítva.

Ezekben megtalálhatók az olyan fontos vitaminok, mint a B, a C és az E, amelyek egyrészt erősítik a kutyus immunrendszerét, másrészt lassítják a test öregedését. Természetesen az idő múlását nem lehet szabályozni, ám azt igen, hogy ez mennyire látszik meg kedvencünkön. Az omega-3 és omega-6 zsírsavaknak egész életük során kiemelkedő szerepűek, ez idős korban sincs másképp. Az egészséges bő és szőrzet alapfeltétele, hogy ezeket megfelelő arányban tartalmazza a kutya eledele. A fehérje pedig továbbra is a legfontosabb energiaforrás, ezt is biztosítani kell számára.

Mire kell figyelni az idős kutyáknak készült táp kiválasztása során?

Az idős kutyáknak készült táplálék kíméli a gyomrot és az emésztőszerveket, hiszen erre a korra az emésztés lelassul. Tovább nehezíti a táplálkozást a fogak helyzete, amely már nem minden esetben optimális. Ezért kell előnyben részesíteni a könnyen megrágható, egyszerűen emészthető tápokat. A legjobb termékekben találunk gyógynövényeket, amelyek segítik a gyomor és a belek működését, de a vérkeringést is serkentik. A hiánytünetek megelőzéséért a megfelelő nyomelemek felelnek, az ízületek, inak és csontok egészségét pedig a kondroitin és a glükózamin segíti, ezt az új-zélandi zöldkagyló jelenléte biztosítja a minőségi kutyatápban.

Ez is tetszhet még

Milyen macskatápot válasszak?

Fókuszban a macskatápok  Nedves vagy száraztáp? Házi-, vagy nyers koszt? Sokféle lehetőség áll a gazdik rendelkezésére, azonban nem mind egészséges a cicák számára. A macskák

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?